Food is life

Joseph John
Joseph John
Student community
22 January 2021
There is a saying, ‘Don’t live to eat but eat to live’. But actually, we all live for food. I’m a foodie. I like to travel and try different varieties of food from different places. I enjoy every kind of dish. I have even tried different foods in Czechia as well.

 

Moje oblíbené české jídlo je "svíčková na smetaně". V České republice dostáváme různé druhy kontinentálních potravin (pokrmy francouzské, španělské a italské) a také v jiných zemích. Někdy mám pocit, že to není tak drahé vyzkoušet, obchod bude mít dobré nabídky v době festivalu. Nevařím česká jídla, ale mám přátele, kteří mě často navštěvují a dělají česká jídla. Ale přesto mi občas chybí indické jídlo. V Indii máme tolik různých druhů koření a příchutí. Mé rodné město je v Kerale, malém státě v Indii. V Kerale máme širokou škálu jídel vegetariánských i nevegetariánských. Nejznámější a moje nejoblíbenější je "Sadhya".


Sadhya odkazuje na tradiční hostinu vegetariánských jídel, která se podává pouze v Kerale. Dejte Keralitovi šanci, aby o tom mluvil, a on vám ukousne ucho svým pohledem na to, kdo/co/kdy/kde souvisí se sádhyou. Sádhya se připravuje jako hostina během festivalu Onam, svateb a dalších událostí. Tradiční sádhya se podává na banánovém listu a jí se bez příboru. Během tradiční sádhyi nepočítáme kalorie, počítáme jídla. Onam sadhya bude mít obvykle více než 24 položek v jednom kurzu. I když je tradičně vegetariánská, v mnoha částech severní Keraly najdete nevegetariánské verze, které v sádhyi zahrnují mořské plody a kuře.


V Čechách je mnoho indických restaurací. Chodila jsem tam dřív, když jsem chtěla vyzkoušet něco nového a také vařím indická jídla ve svém stylu. Ale bohužel tu tradiční chuť našeho jídla nedostáváme. Protože i když tu seženeme indické koření a další předměty, nejsou to ty pravé. V Čechách jsem již téměř 3 roky. Takže se těším na návrat do své země a na to, abych udělala radost svému bříšku a duši jídlem, které dělá moje máma.