Když mi bylo 5 let, vařila jsem se svou babičkou. Naučila mě všechny věci. Cítila jsem se privilegovaná, protože jsem byla jediná, koho učila. Jako dítě jsem říkala: "Až vyrostu, budu vařit jako moje babička," ale upřímně řečeno, nikdy jsem nevěřila, že to bude moje práce.
Ale v roce 2015 jsem začala studovat gastronomii a vyrábět "domácí dezerty" a prodávat je. Spousta lidí si vybrala moje sladkosti k narozeninám a oslavám. Je to tak úžasné! Proto si myslím, že tam je moje budoucnost.
Teď studuji a učím se víc než jen kultury a gastronomii ze zemí, protože se setkávám s jejich krajany (ve spolku potomků, který tu máme) a oni mě toho hodně naučí. Myslím, že je to skvělá příležitost, naslouchat a učit se od dospělých. Když jsem obdržela stipendium na studium v České republice, byla jsem tak šťastná. Je to úžasná příležitost dozvědět se více o chutích z Evropy!
Z tohoto důvodu bych ráda cestovala po celém světě a vařila tam. Jak vždy říkám, nakolik si lidé mohou pamatovat své rodiny, mohou cestovat s představivostí kamkoli na světě jen tím, že ochutnají jídlo.
Ráda bych se dozvěděla a dozvěděla více ze všech příchutí, protože v jednom z mých projektů do budoucna je Káva (představuji si ji jako malou kavárnu, jako jsem byla v Dobrušce v roce 2017. Bylo to malé, tak pohodlné a teplé jako doma a chuť dezertů byla jako babiččiny sladkosti. My Coffee bar bude takový a budeme mít také mezinárodní chutě.
Ráda bych se také zdokonalila v češtině na Univerzitě Karlově a chtěla bych se naučit jeden nebo dva další jazyky (miluji italštinu, portugalštinu a francouzštinu), ale ráda bych se nejprve naučila italštinu a arabštinu.
María